BCOE fixie riders attack the black city

06.10.2015 12:14
Nazdar dupači, nebyli by jsme pořádní cykloalkoteroristi, kdyby se aspoň část BCOE gangu nezůčastnila v černém městě Ostravě závodu a exhibice na festkách. Sraz na vlakový transfer směr Ostrava city byl v sobotu ráno za deštivého počasí na Otrokovickém nádraží, ve fixie složení Libi MocnéLítko a Cheins Predátor. V doprovodu Fávo Safetyslivovicbiku osedlaného mnou Pedrem Slaninou . Snídaně v bufíku na nádru je vždy chutná a točená, tak snad radši hurá na vlak. Po příjezdu do Ostravy nám bylo jasné, že počasí se už dnes neumoudří, ale byli jsme dobře vybavení a tak jsme ve všech směrech vyrazili prozkoumat řádně okolí. 
 
Po průzkumu jsme dali bohémský oběd v jedné místní, vlivu času nepodléhající hospodě. Spokojení, sytí a řádně namotivovaní, avšak s malým zpožděním jsme dojeli na místo konání akce. Na poslední chvíli se naši borci stihli přihlásit do již končícího závodu v časovce, odjeli seznamovací kolo a šli na ostrý start. 
Jednalo se asi o 3 Km dlouhý okruh a to i v ostrém provozu ve kterém Libi urval třetí flek v konečném pořadí! Gratulujem!  Master racer Cheins dupal co to šlo, ale proti borcům jako je třeba místní borec a jeho starý kámoš Filip "Žena" Kamidra, nedosáhl na stupínkové umístění, jak je zvyklý ze série závodů WBS. 
Na programu byl i závod v nejdelším Skidu - tedy smyku na fixce a Best tricku. Pro naše borce jsou to poměrně neprozkoumané disciplíny a proto moc nebodovali. Na závěr byla disciplína v Track standu - tedy stoji na místě a to i bez držení rukou, ve které bohužel Libi vypadl na poslední nebodované, tedy čtvrté příčce. Někteří z borců neodolali pozvání na paňáca slivovice z Otrokovic a tak se vytvořila pěkná pozávodní skupinka, na místním sdružením pořádanou havířskou cyklojízdu městem, která končila v nedalekém klubíku. 
Po nějakém tom kouři u piva jsme shlédli fota a debatovali u přednášky, jak se jezdí na cyklostezkách v Lytvě čí kde to bylo. Před sedmou večer přišlo na loučení s místní partou a za pokřiků podporujících naši ůčast jsme se z klubu vydali na Ostravské nádraží. 
Akce to byla mokrá, ale skvělá. Co dodat? Příští rok jedem znovu a snad i Já už fixed.
 
Díky za pozornost, Pedro Slanina. 

Podporují nás:

 

Kontakt

Bikecore OE bikecore.oe@gmail.com