Závody WBS Otrokovice jsou za náma!

05.05.2017 15:05

Závody WBS Bikecore Otrokovice jsou za náma. V první řadě bychom chtěli poěkovat Všem co nám jakkoliv pomáhali. Bez Vás by to nešlo. Děkujeme!

Vše proběhlo hladce a až na pár zranění bez větších problémů. Celá akce byla podle nás velice vydařená a doufáme, že si to všichni užili. Podle většinou kladných ohlasů věříme, že ano.

Mrkni na oficiální WBS video od Jirky Laštůvky.

Nebo si přečti pěkný report od Zdeňka Běláka:

Petr „Maloch“ Malý vyhrál všechny RZ a po roce znovu ovládl závod RPM stav WBS v Otrokovicích. Abychom to měli jednodušší, tak Jiří Gergel si střihnul čtyřikrát druhý čas a byl celkově … druhý. Vyslal tu nejlepší vizitku své Bikové školy. Všichni, kdo mají zájem dopilovat svůj um na kole přímo na tratích WBS, jsou tak v těch nejlepších rukou. Mimochodem, v Otrokovicích této možnosti využili tři jezdci.

Ale to jsem hodně předběhl a musím se vrátit na začátek. Už když jsem přijížděl do areálu kynologického klubu u Moravní lávky, byla na každém kroku vidět perfektní organizace závodu pod vlajkou crew Bikecore OE, s kapitánem lodi Radimem Matyjákem. A kouzlo této party je právě v tom, že táhne za jeden provaz a závod nedělá jenom sám Mates. A tak na všechny čekal připravený areál, video upoutávka, pěkné tratě, parkoviště, všudypřítomné značení, prize money nebo hodnotné ceny pro vítěze. Ale i veškerý komfort divákům byl nachystán na jedničku. Těch přišlo neskutečně velké množství, byli jak v centru závodu, tak v lese u tratí obou rychlostních zkoušek.

Po večerní přeháňce se tratě vyjezdily během tréninku do rychlejší podoby. Nástrahy náročných tratí v Otrokovicích na sebe nenechaly dlouho čekat a během celého závodu byla více jak desítka zraněných. Bezpečnost nepodceňujeme, ale kombinace rychlosti, horizontů, utáhlých pasáží, kamenů a stromů hodně blízko trati nebude nikdy úplně bez rizika. Prostě pravá bikerally může být nebezpečná ale i krásná.Diváci se při sledování probíhajících erzet nestačili otáčet, sbíhat do centra, vybíhat zase do lesa a od erzety k erzetě. Závod probíhal hladce a to právě díky ukázněnosti diváků a výborné organizaci místní party. 

O prvních dvou místech jsem se zmínil hned v úvodu, pojďme tedy dál. O třetí místo na pódiu si to rozdával David Šůstek s vítězem úvodního závodu série Martinem Kulhánkem. Jenže Kulhánek doplatil na předčasný start do třetí RZ a penalizace ho odsunula na konečné sedmé místo. David Šůstek si vypil kalich hořkosti na poslední testu, když mu rupnul řetěz a do cíle dojel na odrážedle. A tak na něj zbyla pětka. Díky velmi dobře zajeté RZ3 a výpadku zmíněných soupeřů byl nakonec tím šťastným na bedně Martin Kolajík. O slušné umístění se na poslední RZ připravil ještě Tomáš Huňa, který měl pád. Juniory opět ovládnul s obrovským náskokem Kristián Poruban (SK), který byl sedmý absolutně. Neméně suverénně si počínal v hardtailech Dominik Slováček, před Ondrou Doleželem a Ondrou „Kikinem“ Krhánkem. Je obdivuhodné, že Kikin ještě vůbec stíhá závodit.

Bezpečák seriálu, který dohlíží na tratě i závodníky, totiž představil novinku, Capri-Sonne Bike školku. A ta se jednoznačně ujala, líbila se a nadchla nejedno dítko i rodiče. V Bike školce si děti vyzkoušely na kolech nebo jen odrážedlech nástrahy umělých překážek za dozoru zkušených instruktorů a ještě na ně v cíli čekala odměna a osvěžení v podobě chutného pitíčka a drobných cen, které si malí šikovní bikeři vytočili na kole štěstí.

Osobně jsem byl překvapen mimořádným zájmem a nečekali jsme hned napoprvé takový úspěch. Těch více jak padesát dětských úsměvů za tu práci stojí a po této zkušenosti bychom rádi rozšířili Capri-Sone Bike školku na všechny zbývající závody WBS. Věřím, že právě z této líhně nám v budoucnu přibudou jezdci do kategorie Střelci do 15 let, kterou ovládnul Filip Dočekal, před Ondrou Kolečíkem a Filipem Chlupem. V Masters nad 35 let porazil Tomáš Klanica o pouhou desetinu Vlastu Hynčicu! Mezi ženami byla opět nejrychlejší Simona Porubanová ze Slovenska.

A jak viděl otrokovický závod celkový vítěz: “Jsem velice rád, že se mi podařilo obhájit loňské vítězství. Jednoduché to rozhodně nebylo a nikdy není. I když se jelo na domácí půdě. Jde na vás velký tlak, ale na druhou stranu vás to žene kupředu a člověk se s tím musí poprat. Vyrazil jsem s novou technikou, kterou jsem poskládal jen pár dní před závodem a zvyknout jsem si musel rychle. Jedná se o enduro na 29ti palcových kolech. Rychlostní zkoušky byly opět krásné a nevídaně rychlé, oproti minulým ročníkům. Šutrová erzeta byla z 80ti procent nová a sám jsem jí kompletně poznal teprve 3 dny před závodem. Naopak erzeta s názvem Polyhozub byla stará klasika, která se jede už dobrých 8 let a dobře ji znám. Domácí závod beru vždy zodpovědně a jsem velice dobře fyzicky připravený jak na něj, tak i na celý zbytek sezony.“ No, ale jestli mu k vítězství pomohly i lesní víly, mi prozradit nechtěl…

A nakonec BCOE děkuje městu Otrokovice za finanční podporu s pronájmem areálu a státnímu podniku Lesy ČR za kladné vyřízení žádosti o užívání tratí.

 

Podporují nás:

 

Kontakt

Bikecore OE bikecore.oe@gmail.com